Web Analytics Made Easy - Statcounter

آزادسازی سهام عدالت در سال 99 پس از 14 سال می‌توانست به یکی از نقطه عطف‌های تاریخ بازار سرمایه در ایران تبدیل شود، اما مدیریت بد و عدم وجود تدبیر مناسب، این کار دولت دوازدهم را به یکی از بدترین سیاست‌های این دولت تبدیل کرد.

هدف دولت از آزادسازی سهام عدالت در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ این بود که این سهام به دست صاحبان اصلی برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس سهامداران می‌توانستند یکی از دو راه مستقیم یا غیرمستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کنند که در نهایت ۱۹ میلیون نفر روش مدیریت مستقیم را انتخاب کردند و ۳۰ میلیون نفر نیز روش غیرمستقیم را انتخاب کردند تا سهامدار شرکت‌های استانی سهام عدالت شوند.

دسته اول که روش مستقیم را انتخاب کردند، در 2 زمان متفاوت می‌توانستند ابتدا تا 30 درصد و سپس تا 60 درصد سهام خود را از طریق بانک‌ها یا کارگزاری‌ها بفروشند. طبق مصوبه هیئت وزیران، ۴۰ درصد باقی مانده نیز در بهمن ماه همان سال قرار بود آزاد شود که هیچ گاه چنین اتفاقی به دلیل سقوط بازار سرمایه در سال 99 رخ نداد. البته بسیاری از افرادی که ۳۰ یا ۶۰ درصد سهام خود را برای فروش گذاشته بودند، نیز موفق به فروش سهام خود نشدند؛ چراکه سهام ارزشمند آن ها مشتری نداشت.

اما افرادی که روش غیر مستقیم را انتخاب کرده بودند قرار بود که سهامدار شرکت های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت شدند. البته هنوز بسیاری از این شرکت های استانی بلاتکلیف مانده‌اند.

از سهام عدالت چه خبر؟

مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در نخستین اظهار نظر خود در مورد سهام عدالت از طراحی یک بسته جدید خبر داده است.

وی با بیان اینکه در مورد سهام عدالت باید به مرور تصمیم‌ گیری شود، می‌گوید: با توجه به ارزندگی این سهام و وضعیت کنونی بازار، مشمولان برای فروش عجله نداشته باشند و به سهام عدالت به عنوان یک سرمایه‌گذاری بلند مدت نگاه کنند. فروش سهام عدالت، مخصوصا در این نوسانات به ضرر مردم است. به طور کلی  قرار شده است، بسته سیاست‌گذاری سهام عدالت طراحی و در شورای عالی بورس مطرح شود.

از دیگر سو، براساس آخرین آمار از سازمان خصوصی‌سازی از مجموع 88 هزار میلیارد ریال مبلغ تأمین شده سود ناشران، مبلغ 8.6 هزار میلیارد ریال تأمین و پرداخت نشده است. در این بین، شرکت مخابرات ایران باید مبلغ 2 هزار و 992 میلیارد تومان سود برای سهامداران عدالت واریز می‌کرد که این مقدار را واریز نکرده است.

رئیس هیأت مدیره کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی گفت: شرکت‌های سرمایه‌پذیر که سود سهامداران عدالت را بعد از مصوبه مجمع واریز نکرده‌اند، تخلف کرده‌اند.

رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس با اشاره به پیگیری واریز سود معوق سهامداران عدالت گفت: آسیب‌شناسی سهام عدالت نیز در همه حوزه‌ها در این کمیسیون در حال انجام است که در وقت خود مطالبات بحق سهام‌داران عدالت در این حوزه‌ها نیز پیگیری خواهد شد.

سهام عدالت چقدر می‌ارزد؟

سهام عدالت در هفته گذشته که شاخص کل بورس افت 1.2 درصدی داشته، کاهش 2 درصدی را تجربه کرده است. در این بین سهام عدالت 409 هزار تومانی، 492 هزار تومانی، 532 هزار تومانی و یک میلیون تومانی به ترتیب با افت 170 هزار تومانی، 205 هزار تومانی، 222 هزار تومانی و 417 هزار تومانی روبرو شد.

با در نظر گرفتن این کاهش ارزش، ارزش سهام عدالت در برگه‌های مختلف به 8 ملیون و 685 هزار تومان، 10 میلیون و 447 هزار تومان، 11 میلیون و 297 هزار تومان، 21 میلیون و235 هزار تومان رسیده است.

ارزش سهام عدالت نسبت به اول مرداد ماه سال 1399 که بازار سرمایه در روزهای اوج به سر می‌برده است، با افت 43 درصدی مواجه شده است. به عبارت دیگر، در 15 ماه گذشته ارزش سهام عدالت تقریبا افت 43 درصدی داشته است.

در حال حاضر سهامداران عدالت نمی‌توانند 60 درصد سبد دارایی خود را در عمل به فروش برسانند، اما فعلا تقاضا برای فروش نزد کارگزاری ها یا بانک متراکم می‌شود تا زمانی که اجازه فروش داده شود./ فارس

منبع: فردا

کلیدواژه: سهام عدالت ارزش سهام عدالت آزادسازی سهام عدالت مستقیم را انتخاب سهامداران عدالت سهام عدالت هزار تومانی هزار تومان سهام خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۷۷۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مکاتبات ما با ۸ شرکت که سود سهام عدالت را پرداخت نکردند ادامه دار است.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: افراد به چند دلیل سود سهام عدالت را دریافت نخواهند کرد که از جمله دلایل دریافت نکردن سود عدالت می‌توان به شش مورد درج شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی اشاره کرد.

او در ادامه می‌گوید: اگر افراد حدودا تا یک هفته قبل از واریز سود سهام عدالت اطلاعات حسابی خود را بروز و مشکلات را رفع کنند سود برای آنها واریز می‌شود همچنین همراه با این سود، سود سنوات گذشته را هم دریافت خواهند کرد.

سود سهام عدالت که رئیس سازمان بورس در رابطه با واریز مرحله سوم آن به تازگی گفته بود: امیدواریم تا خرداد بتوانیم سود‌ها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • سود مرحله سوم سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • افرادی که سهام عدالت دریافت نکرده‌اند بخوانند
  • تاریخ دقیق واریز مرحله سوم سود سهام عدالت مشخص شد
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • افرادی که سهام عدالت دریافت نکرده اند این مطلب را بخوانند
  • اگر سود سهام عدالت نگرفتید بخوانید!
  • خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت | جیب دارندگان سهام عدالت پرپول می‌شود
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید | یک راه بسیار ساده برای دریافت سود سهام عدالت
  • با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید